rebeccaaf

Direktlänk till inlägg 12 juli 2016

Vilken färg ska jag välja?

Av Rebecca Skoglund - 12 juli 2016 15:38

Innan du väljer fototapeter i alla rum i huset, bör du ta dig tid att lära dig de olika känslor som varje färg har. Färgen på rummet kan påverka de känslor som en person i det kommer att få. I själva verket så hävdar psykologer att vissa färger kan förbättra vakenhet, hjälpa till med avkoppling och även förbättra synen och minnet. Låt oss börja!

Röd
Förknippas ofta med passion och starka känslor. Det är förenat med aggression, sexualitet, lust, erotik och mod. Historiskt sett förknippas färgen med krig, eftersom det är färgen av blod. Det är också förknippat med stolthet och kan hittas på flaggor från många olika länder. Röda färger främjar passionerad ambition och stark drivkraft och är bäst för att måla väggarna i ett kontor eller en studie i ditt hus.

Orange
En nära släkting av rött, orange har också många av samma egenskaper när det gäller att framkalla känslor som rött även om de flesta av dessa inte är lika kraftfullt. Ljust orange förknippas med action och kreativitet, medan mörkare nyanser av orange, liksom brunt, påminner om hösten och skapar känslor av lugn och ro. Guld färger associeras med prestige samt antiken.

Gul
Den ljusaste färgen av alla, gul framkallar en känsla av glädje och energi i rummet. Det är förknippat med ungdom och som solen kan lysa upp dagen. De flesta nyanser av gult anses av psykologer att förbättra aptiten och öka hjärnans produktivitet. Omvänt så är mörka nyanser av gult orsaken till motsatta känslor hos människor. Mörka nyanser av gult är förknippade med sjukdom och negativitet.

Grön
Nära besläktat med naturen, grönt förknippas med lugn, fred och fertilitet. Grönt är en bekväm färg, en favorit för många människor, och ett utmärkt val för att måla ett rum, men mörkare nyanser av grönt kan associeras med pengar och girighet och bör därför användas med försiktighet. Eftersom grönt är så lugnande är det i allmänhet en säker färg som ska användas i alla rum så länge som det passar inredningen.

Blå
En annan lugnande färg, blå, förknippas med sanning, rättvisa och mod. Av denna anledning finns den också på många nationella flaggor, och är också den vanligaste färgen på polisuniformer. Ljusblå förknippas med lugnet i himlen och mörkare nyanser av blått är förknippade med auktoritet och rättvisa. Målningar, tapeter och andra väggdekor kan oftast kompletteras med denna färg.

Lila
Färgen som förekommer minst ofta i naturen, lila, förknippas med rikedom, överskott och kungligheter. Också en symbol för romantik och sofistikerade, lila har historiskt använts av de mest välbärgade människor för att visa upp sin makt.

Svart
Färgen som är resultatet av frånvaron av allt ljus förknippas med formalitet och förfining. Andra betydelser av denna färg är död, mörker, omoral och synd.

Vit
Motsatsen till innebörden av svart vit förknippas ofta med perfektion, oskuld, renhet och renlighet. Det används i ikonerna för att skildra religiösa figurer och det används i bröllop av dessa skäl.

Grå
Ett steg mellan svart och vitt, går grå med nästan vad som helst. Grå bör användas försiktigt eftersom för mycket av denna färg är förknippad med slöhet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rebecca Skoglund - 2 mars 2017 15:11

Betongtapeter är snygga i de flesta rum och är betydligt roligare än vanlig grå tapet. Med betongtapet på väggen får rummet en helt annan känsla.         Mer betongtapet   Se grå betongtapet     ...

Av Rebecca Skoglund - 10 februari 2017 14:10

Dessa fototapeter passar utmärkt till pojkrum. Bilder på pojktapeter för inspiration           Mer tapet i pojkrum ...

Av Rebecca Skoglund - 10 februari 2017 13:57

Snygga tjejtapeter som passar i tjejrum           Mer tjejtapet         ...

Av Rebecca Skoglund - 10 februari 2017 13:49

Tips på häftiga vardagsrumtapeter           Mer vardagsrumtapet och fototapet i vardagsrum           ...

Av Rebecca Skoglund - 10 februari 2017 13:40

Snygga fondtapeter som passar i sovrum. Bilder på sovrumstapeter           Mer tapet sovrum       ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards